Infrarood verwarmingspanelen hebben veel voordelen ten opzichte van convectie

Infrarood verwarming de ideale verwarming

De modules van Tymber Buildings worden bij voorkeur verwarmd door middel van infrarood verwarmingspanelen aan het plafond. De panelen die wij hiervoor gebruiken zijn erg praktisch en hebben een bijzonder laag verbruik. Door de panelen aan het plafond te bevestigen, blijven de wanden vrij om daar meubels of decoratie te plaatsen.

Schroeffunderingen hebben bijzonder veel voordelen ten opzichte van het funderen met beton

Schroeffundering, funderen zonder grondverzet

Er zijn diverse mogelijkheden om de fundering voor onze modules te verzorgen. De meest gebruikte is de schroeffundering; dit zijn letterlijk lange schroeven die de grond in worden gedraaid waarna de constructie hierop geplaatst wordt. Met deze manier van funderen is er geen grondverzet meer nodig en kan het gebouw direct geplaatst worden omdat er geen droogtijd noodzakelijk is.

Als het gebouw in de toekomst verplaatst moet worden, zijn de schroeven ook weer eenvoudig te verwijderen waardoor uw grond onaangetast is en weer voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Hierdoor is het niet nodig om met zware machines door een aangelegde tuin of park te gaan en blijft de omgeving intact.

Gebouwen die volledig elektrisch functioneren, losgekoppeld van gas

All-electric woning

De woon- en werkmodules van Tymber Buildings zijn voorzien van verwarmingssystemen en andere apparaten die volledig elektrisch zijn. Hierdoor hoeft er dus ook geen gasleiding voorzien te worden, waardoor onze modules klaar zijn voor de toekomst. Door toevoeging van zonnepanelen zijn de gebouwen bijna energie neutraal (BEN).

Duurzaamheid in de bouw is erg actueel. Wij houden hier rekening mee bij het ontwerp, de productie, het gebruik én het hergebruik of recyclage van de gebruikte materialen in de toekomst.

Duurzaam bouwen

Er is een steeds grotere bewustwording dat we op een duurzame manier met onze planeet om moeten gaan. In de bouw is dit een zeer actueel onderwerp. Met Tymber Buildings dragen wij bij aan een duurzame manier van bouwen.
  • De volledige productie wordt in een gesloten werkplaats uitgevoerd waardoor er geen
  • transport van personeel en materialen naar de bouwlocatie is.
  • Met materiaalkeuze voor wanden en daken wordt rekening gehouden met de duurzaamheid.
  • Het geheel is in de toekomst volledig demontabel zodat alle onderdelen gerecycleerd kunnen worden.