Tymber Buildings is een onderdeel van Russell Woods Houtbouw bvba; een familiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in houtbouw.
Wij richten ons hierbij op modulaire houtskeletbouw waarbij we maatwerk leveren voor ieder denkbare toepassing. Op basis van de behoefte, budget, de locatie én de esthetische voorkeuren, zijn wij in staat om zeer snel een concreet uitgewerkte offerte te presenteren.

Ons uitgangspunt is om oplossingen te bieden die duurzaam zijn, niet in te boeten op kwaliteit en out of the box te denken.

Doordat de volledige productie in een overdekte werkplaats wordt uitgevoerd kan het gehele jaar doorgewerkt worden, zonder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden.
Tevens worden foutmarges op deze manier tot een absoluut minimum herleid en is er geen hinder van de bouwactiviteit op de locatie waar het gebouw geplaatst gaat worden.

Na goedkeuring van het gebouw in de werkplaats wordt het geheel naar de uiteindelijke locatie getransporteerd en met een kraan op een schroeffundering geplaatst. Na de koppeling te hebben gemaakt met de nutsvoorzieningen is het direct in gebruik te nemen en later ook weer verplaatsbaar.

De modules kunnen vrijstaand geplaatst worden maar het is ook mogelijk om ze te koppelen of te stapelen waardoor de toepassingen eindeloos zijn.