Wat zijn de voordelen van prefab bouwen?

Een aantrekkelijk alternatief

✔ Alternatieve oplossing voor grootschalige prefabricage in draagbaar formaat, met geïntegreerde isolatie en luchtdicht

✔ Strenge controles van een industrieel productieproces dat het economisch concurrerentievermogen bevordert

✔ Grotere stabiliteit dan traditionele houtskeletbouw

✔ Modules met oneindige combinatiemogelijkheden

✔ Eenvoudige kostenraming met een prijs per m²

✔ Minder tijd in studiebureau en levering: alles is getekend, alles wordt geleverd

✔ Goedkope uitvoeringsmiddelen

✔ Meer realisaties dankzij snellere plaatsing

Binnen korte tijd grote sprongen maken bij het bouwen van de woning

Veel technische mogelijkheden

Door het gebruik van de geprefabriceerde Blokiwood wandelementen wordt een wand of een volledige verdieping in een mum van tijd gemonteerd (0,4 m2/uur). Na montage staat er een dragende, super geïsoleerde en tevens luchtdichte wand. Hetzelfde geldt voor de dakelementen die aan een tempo van 0,5 m2/uur worden geplaatst.

Na de montage van alle elementen kan direct met de binnen- en de buitenafwerking worden gestart. De Blokiwood wand- en dakelementen kunnen door twee personen handmatig worden geplaatst; er is dus geen kraan nodig hetgeen grote kosten uitspaart en er ook voor zorgt dat er ook op moeilijk bereikbare plaatsten gebouwd kan worden.

Architectonische flexibiliteit

Goede seismische weerstand

Hout is een materiaal dat een grotere architectonische vrijheid biedt dan andere traditionele materialen. Er kunnen grote ramen worden geplaatst en ook ruime kamers zijn mogelijk.

Houten huizen zijn gemakkelijk modulair op te bouwen. Door zijn beperkte gewicht laat hout zich aan het moeilijkste terrein aanpassen. Een ligger met een overspanning van 3 m weegt ongeveer 60 kg in hout, vergeleken met 80 kg in staal en 300 kg in beton. 

Een houten geraamte is stijf als geheel, maar heeft ook een flexibele structuur. Het is dus bestand tegen trillingen en grondbewegingen zonder risico voor de structuur. 

Goede weerstand tegen brand en ongedierte

Lange levensduur

Een huis met houten structuur gaat generaties lang mee omdat het ongevoelig is voor klassieke schade, zoals scheuren, condensatie, verzakking en vochtindringing. 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, brandt hout zonder dat de warmte aan aanpalende delen wordt doorgegeven en zonder dat schadelijke gassen vrijkomen. Het behoudt zijn draagvermogen langer dan andere materialen, wat de veiligheid voor de bewoners verhoogt. Wat ongedierte (termieten, hout etende insecten, boktorren) betreft, zijn de gekozen soorten van nature resistent en/ of hebben ze een passende behandeling gekregen. 

Wat is prefab bouwen?

Muren  en dakpanelen op maat

Prefab bouwen (Blokiwood) is de industriële oplossing met technisch advies bestaande uit modulaire elementen op basis van houten panelen. Een andere benadering van houtskeletbouw door opdeling van de muur in draagbare elementen.

Met Blokiwood introduceert Tymber Buildings een nieuwe manier van bouwen. Door het toepassen van handzame geprefabriceerde wanden dakelementen kunnen woningen, bedrijfsgebouwen, uitbreidingen zoals aanbouwen en optoppingen eenvoudig en snel en bovenal kwalitatief hoogstaand worden gerealiseerd.

Een compleet aanbod dat uw leven eenvoudiger maakt!
• Modules van verschillende afmetingen, die meerdere combinaties mogelijk maken
• Alle componenten: geïsoleerde elementen, balken, alle bevestigingsmiddelen en luchtdichte afdichtingen
• Technische studie, dimensionering en
montageplannen
• Opleiding op de eerste bouwplaats

Prefab bouwen stelt de professionals in staat om hoogwaardige kwaliteit af te leveren

Hoge kwaliteit

De eerste winst van geprefabriceerde elementen is het feit dat er in ideale omstandigheden wordt gewerkt. In onze fabriekshal worden alle elementen onder de optimale omstandigheden gemonteerd; we zijn niet afhankelijk van het weer en de vochtigheid wordt permanent bewaakt.

Hierdoor wordt de houtvezel-isolatie volledig droog en onder druk ingeblazen in de panelen hetgeen de basis vormt voor een optimaal resultaat. 

Een goede koolstofbalans

Goed voor het milieu

Hout heeft een ingebedde energie die nodig is voor zijn productie, die tot de laagste van alle bouwmaterialen behoort. De koolstofbalans van hout kan positief zijn omdat het tijdens de groei meer CO2 opneemt dan het tijdens de productie en het gebruik uitstoot.

Een isolerend materiaal

Energieverbruik 30% verminderen

Hout is een gezond materiaal dat de omgevingsvochtigheid regelt. Het isoleert 6 maal beter dan baksteen en 12 maal beter dan beton van dezelfde dikte. Het kan het energieverbruik van een huis met 30% verminderen. Het wordt veel gebruikt in de bouw van passieve of energiezuinige woningen.