Prefab bouwen

✔ Droog bouwen, geen wachttijden gedurende het bouwproces

✔ Manueel te plaatsen, geen zware kranen nodig

✔ Eenvoudig systeem, weinig vakmensen nodig

✔ Ecologing / circulair


Met Blokiwood introduceert Tymber Buildings een nieuwe manier van bouwen voor aannemers in de Benelux. Door het toepassen van handzame geprefabriceerde wand- en dakelementen kunnen woningen, bedrijfsgebouwen, uitbreidingen zoals aanbouwen en optoppingen eenvoudig, snel en bovenal kwalitatief hoogstaand worden gerealiseerd. Een compleet aanbod wat uw leven, als aannemer, eenvoudiger maakt!

Voor aannemers die vooruit kijken

De nieuwe standaard

Prefab bouwen met Blokiwood, is de industriële oplossing om op een bewuste manier te bouwen. Het systeem bestaat uit modulaire elementen volledig vervaardigd in hout. Een andere benadering van houtskeletbouw, door het gebouw op te delen in draagbare elementen.

Binnen korte tijd grote sprongen maken bij het bouwen van de woning

Veel technische mogelijkheden

Door het gebruik van de geprefabriceerde Blokiwood wandelementen wordt een wand of een volledige verdieping in een mum van tijd gemonteerd. Na montage staat er een dragende, super geïsoleerde en tevens luchtdichte wand. Hetzelfde geldt voor de dakelementen.

Na de montage van alle elementen kan direct met de binnen- en de buitenafwerking worden gestart. De Blokiwood wand- en dakelementen kunnen door twee personen handmatig worden geplaatst; er is dus geen kraan nodig hetgeen grote kosten uitspaart en er ook voor zorgt dat er ook op moeilijk bereikbare plaatsten gebouwd kan worden.

Architectonische flexibiliteit

Goede seismische weerstand

Hout is een materiaal dat een grotere architectonische vrijheid biedt dan andere traditionele materialen. Er kunnen grote ramen worden geplaatst en ook ruime kamers zijn mogelijk.

Houten huizen zijn gemakkelijk modulair op te bouwen. Door zijn beperkte gewicht laat hout zich aan het moeilijkste terrein aanpassen. Een ligger met een overspanning van 3 m weegt ongeveer 60 kg in hout, vergeleken met 80 kg in staal en 300 kg in beton. 

Een houten geraamte is stijf als geheel, maar heeft ook een flexibele structuur. Het is dus bestand tegen trillingen en grondbewegingen zonder risico voor de structuur. 

Goede weerstand tegen brand en ongedierte

Lange levensduur

Een huis met houten structuur gaat generaties lang mee omdat het ongevoelig is voor klassieke schade, zoals scheuren, condensatie, verzakking en vochtindringing. 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, brandt hout zonder dat de warmte aan aanpalende delen wordt doorgegeven en zonder dat schadelijke gassen vrijkomen. Het behoudt zijn draagvermogen langer dan andere materialen, wat de veiligheid voor de bewoners verhoogt. Wat ongedierte (termieten, hout etende insecten, boktorren) betreft, zijn de gekozen soorten van nature resistent en/ of hebben ze een passende behandeling gekregen. 

Bent u particulier?

Uiteraard leveren wij met heel veel plezier de structuur voor uw toekomstige woning, aanbouw of opbouw. Indien u een eigen aannemer en architect heeft kunnen zij alle info bij ons opvragen. Heeft u nog geen aannemer of architect? Dan kunnen wij kijken in uw omgeving met welke aannemer uit ons netwerk we u in contact kunnen brengen.

Prefab bouwen stelt de professionals in staat om hoogwaardige kwaliteit af te leveren

Hoge kwaliteit

De eerste winst van geprefabriceerde elementen is het feit dat er in ideale omstandigheden wordt gewerkt. In onze fabriekshal worden alle elementen onder de optimale omstandigheden gemonteerd; we zijn niet afhankelijk van het weer en de vochtigheid wordt permanent bewaakt.

Hierdoor wordt de houtvezel-isolatie volledig droog en onder druk ingeblazen in de panelen hetgeen de basis vormt voor een optimaal resultaat. 

Een goede koolstofbalans

Goed voor het milieu

Hout heeft een ingebedde energie die nodig is voor zijn productie, die tot de laagste van alle bouwmaterialen behoort. De koolstofbalans van hout kan positief zijn omdat het tijdens de groei meer CO2 opneemt dan het tijdens de productie en het gebruik uitstoot.

Een isolerend materiaal

Energieverbruik 30% verminderen

Hout is een gezond materiaal dat de omgevingsvochtigheid regelt. Het isoleert 6 maal beter dan baksteen en 12 maal beter dan beton van dezelfde dikte. Het kan het energieverbruik van een huis met 30% verminderen. Het wordt veel gebruikt in de bouw van passieve of energiezuinige woningen.

Bent u bouwprofessional?

We nodigen u graag uit op kantoor om het bouwsysteem te laten zien en in detail toe te lichten. Op basis van de door u aangeleverde tekeningen werken wij op korte termijn een offerte uit voor het leveren van de Blokiwood structuur. Na goedkeuring definitieve tekening wordt het geheel binnen ca. 8 weken op de werf geleverd met duidelijke montagetekeningen.

Brochure aanvragen

Wil je graag meer informatie omtrent Blokiwood of prefab bouwen? Vraag dan door hier naast het formulier in te vullen vrijblijvend de brochure aan.
Kerkstraat 13
2970 's-Gravenwezel (Schilde)
België

BTW. BE0548.711.083

T. +32 (0)3 303 71 88
E. info@tymberbuildings.com